Lentetuin Breezand

In het hart van Breezand rijst jaarlijks een prachtige bolbloemenshow: de Lentetuin Breezand. Ondernemers uit het Noordelijk Zandgebied showen hun enorme variëteit aan bolgewassen. De duizenden tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, calla’s, krokussen, irissen en diverse bijzondere bolgewassen maken de Lentetuin tot de meest complete en overdekte bolbloemenshow van Nederland. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 20.000 consumenten en vakgenoten.

 

Van Hobaho naar ZAP
De historie gaat terug tot 5 maart 1981. Toen werd de eerste Bolbloemenshow Noordelijk Zandgebied gehouden in de Hobaho-hal aan de Zandvaart. Dat was het resultaat van 12 gedreven en toegewijde vaklui die geloofden in de kracht van hun gebied als toonaangevend. De derde editie van de show werd al op het ZAP-complex gehouden, de huidige locatie. Het onderkomen was echter nog de toenmalige luchthal van ZAP. In 1985 – het jaar waarin de naam Lentetuin Breezand voor het eerst werd gevoerd – was de grote Zwaluwvluchthal beschikbaar, een gewaagde stap.

Koningin Beatrix
Dankzij de tomeloze inzet van de bollenkwekers, honderden vrijwilligers en vele sponsoren is het gelukt om de hal te vullen en ieder jaar weer een prachtige show te realiseren. De Lentetuin is uitgegroeid tot een professioneel podium voor de promotie van bolbloemen. Verschillenden prominenten en bekende Nederlanders hebben de Lentetuin Breezand bezocht met als hoogtepunt het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix in 2005, tijdens het 25-jarig jubileum.

Ga naar website Lentetuin Breezand

Bekijk hier de editie van 2016

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next